窮人勿生仔

本網站設立的目的,是避免再有人受害受累受痛苦如果你們已生了仔的話,請你們對自己的小朋友好一點。
現今生活成本高昂,填飽自己肚子已經很難了,還嫌自己不夠辛苦嗎?
所以不結婚生子,自己一個人喜歡買甚麼做甚麼也行,這樣的生活才夠享受。
請你答我,你為甚麼要生子呢?貧窮嚴重影響子女成長和身心健康發展和與人社交的能力,使子女心理出現問題,日後只能找辛苦人工低的工作,製造了跨代貧窮

2015年10月20日星期二

高登痴線佬(原曲:他不准我哭)

高登痴線佬
樂譜https://drive.google.com/file/d/0B-ipJrmpiZb7ZnVRbEdKaHVNQVU/view?usp=sharing
鋼琴演唱版https://www.youtube.com/watch?v=IC1mfgl8pzo
清唱版https://www.youtube.com/watch?v=-fVtJaj2JkM

改詞
常說高登痴左出名青山地
在香港痴線佬都發病
常說我會痴線鬧你仍是那麼痴
我今天的痴線你會知,你都痴線了

高登痴線佬 ,高登痴線佬
高登痴線不算問題
若講痴左線 ,基本發現
個個亦能痴線
今天開個帖,想講俾你知
想得到各位的留意
他反駁時不須設想
不須理由都會犯駁
佢總想在話你的理論唔對

2015年10月9日星期五

點解有咁多痴線佬同痴線女人嫁?

診所低能奇觀2愚評論


邊到最多痴線婆?麥當勞囉。特別係上咗年紀又冇讀過書既傻婆,叫幾樣食物叫5分鐘都未叫完,正傻婆,後面排隊條人龍長到排到出門口啦,佢都仲當以為得佢自己一個咁。店員又唔趕得佢走。仲要用好耐搵D錢出黎逐個銀逐個銀數。屌佢老母西。如果人地趕返工,俾佢阻左10分鐘了。人地一早諗好食乜先,埋去ORDER俾錢找錢20秒內搞掂。佢咁樣等如賺少左30個客既錢,SErve佢一個損失了1000元營業額。

第一集已經好好笑。第二集更加好笑。

你地以為精神病院入面的人傻的嗎?咁你就要睇下這本書了。裏面來求診的病人真的傻到喊。